tiistai 29. syyskuuta 2015

Gluteeniton porkkana-siemenleipä


Tässä on hyvä vuokaleivän ohje, jonka sain tyttäreltäni. Hän osaa kieltämättä laittaa ruokaa sekä leipoa.
Kivaa, että reseptivaihto toimii näinkin päin. :)

Porkkana-siemenleipä

Porkkanasose: n. 500g porkkanoita suolaa 5-7 dl vettä
Taikinaan:
1 rkl psylliumia 2rkl pellavansiemeniä 3rkl auringonkukan siemeniä 3rkl öljyä 1tl suolaa 2 rkl juoksevaa hunajaa tai tummaa siirappia 1ps (11g) kuivahiivaa 6 dl gluteenitonta jauhoseosta

1. Keitetään porkkanat soseeksi (tai käytetään valmista sosetta). Valutetaan keitetyt porkkanat ja jätetään keitinvesi talteen. Soseutetaan porkkanat (esim. sauvasekottimella) ja lisätään keitinvettä niin että saahaan notkee sose.
2. Lisätään kattilassa jäähtyneeseen soseeseen psyllium ja siemenet. Annettaan turvota 10-15 min.
3: Lisää kattilaan öljy, suola ja siirappi/ hunaja.
4. Sekoitetaan jauhot ja kuivahiiva keskenään.
5, Lämmitetään porkkanaseos n. 42-asteiseksi (jos ei jo ole sitä kun suoraan lämpimästä soseesta tekee). Yhdistetään jauho-hiivaseos lämpimään porkkanasoseeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
6. Kaadetaan taikina voideltuun 1 1/2l leipävuokaan tai leivotaan sämpylöiksi. Annetaan kohota 20-30min liinan alla vedottomassa paikassa.
7. Paistetaan 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.