torstai 10. syyskuuta 2015

Juustokakku, gluteiiniton

Torstai on toivoa täynnä, eikö se näin mene? Aamu alkoi uinnilla, ja päiväni voinkin sitten viettää tilintarkastuksen ihmeellisessä maailmassa. Onneksi tuo uintifiilis hieman pehmentää päivää..  Illalla lupauduin leipomaan nuoremman tyttären luokan Bake Salea varten. Ehkä leipomisurakkani menee mokkapaloilla ja kuppikakuilla, riippuu vähän siitä, miten on aikaa.

Viikonloppua varten kaivoin juustokakun ohjeen. Molemmat tytöt ovat viikonlopun kotona. Seurueeseen kuuluu, myös lempeä koiruus Piki, jonka kuppiin eksyy herkkua monenmoista. Aina silloin, kun tyttäreni valvova silmä välttää.

Tämä on herkkujen herkku, ei niin kevyt New York Cheese Cake. Pala taivasta, joka vie kielen mennessään.


Juustokakku 

Pohja:
200g gluteenittomia keksejä
150 g voita
muutama ruokalusikallinen sokeria


Täyte:

500g tuorejuustoa
200g ranskankermaa
2 rlk sitruunanmehua
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 kanamumaa

Jos haluat kakusta hieman sitruunaisemman, lisää täytteeseen myös sitruuna kuori raastettuna.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, myös reunat.
Murskaa keksit, lisää muruseokseen voi ja sokeri. Painele seos vuuan pohjaan ja reunoille.

Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, sitruunamehu ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitenkärjellä sisus ja lisää seokseen. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma ja lisää seos täytteeseen. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaimella. Kaada täyte vuokaan.

Paista kakkua tunnin verran 175-asteessa. Tämä kakku ei ainakaan huonone jääkaapissa, mutta harvoin edes kahta päivää näkee. Ainakaan meillä. :)

Kakun kylkeen sopii marjakastike. Hieman kohmeisia mansikoita/vadelmia ja ripaus tomusokera sauvasekottimella kastikkeeksi


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.