perjantai 25. syyskuuta 2015

Pizzaperjantai



Ainakin kerran kuukaudessa perjantai on pizzaperjantai, ja tänään on se päivä.
Gluteenittoman pizzapohjan ohjeen sain joskus 15 vuotta sitten,  se onkin kulkenut reseptikansioni välissä siitä lähtien. Kun lapset olivat pieniä, silloin tehtiin aina jauhelihapizzaa. Nykyisin herkkua on kylmäsavuporo-kanttarelli-sipulirengas-pizza. Leikkaa kylmäsavuporusiivut  viipaleiksi, paista kanttarelleista neste pois pannulla (ja lisää hitusen suolaa ja valkopippuria), sipulit renkaiksi ja pizzan päälle. Pizzajuusto oman makusi mukaan.  Pizzakiveä minulla ei ole, mutta laitan pellin uuniin lämpenemään, ja nostan pizzan leivinpaperilla suoraan kuumalle pellille ja siitä uuniin.

Pohjataikina:
2 dl
lämmintä vettä

½ pss
kuivahiivaa

½ tl
suolaa

5 dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

½ dl
oliiviöljyä

Sekoita kuivahiiva ja suola lämpimään veteen. Sekoita joukkoon jauhot. Lopuksi sekoita taikinaan vielä oliiviöljy. Nostata jääkaapissa pari tuntia.


Pizzakastike:
1 prk
tomaattimurskaa

3 rkl
oliiviöljyä

1
sipuli

1
valkosipulinkynsi

1 rkl
paprikajauhetta

½ tl
mustapippurirouhetta

1 tl
kuivattua basilikaa

1 tl
oreganoa

1 tl
suolaa

1 tl
sokeria

½ tl
fariinisokeria


Kuullota pilkottua sipulia ja valkosipulimurskaa muutama minuutti oliiviöljyssä, lisää pannulle tomaattimurska, suola, sokerit ja mausteet ja anna pulputella n. 20 min pienellä lämmöllä. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Painele pizzapohja ohueksi. Nosta pizzapohja leivinpaperille, levitä päälle ohut kerros pizzakastiketta ja haluamasi täytteet ja juustoraaste. Paista uunissa 8-10 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.