torstai 3. syyskuuta 2015

Unkarilainen lihapata eli pörkölt





Pörkölt

Tarvikkeet:

  • 600 gnaudan luutonta lapaa tai paistia kuutioituna. Karjalanpaistilihakin käy. Tai pelkkä possu
  • 300 gchorizoa paloina
  • 2porkkanaa kuutioina
  • 2sipulia hienonnettuna
  • 1/2punaista paprikaa kuutioina
  • 1/2vihreää paprikaa kuutioina
  • öljyä ruskistamiseen
  • voita ruskistamiseen
  • 3 rkltomaattipyreetä
  • 2 tlmakeaa paprikajauhetta 
  • 1 tlchilijauhetta tai pala chiliä pilkottuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • laakerinlehti
  • tilkka lihalientä
  • 200 ghapankaalia
  • 2suolakurkkua kuutioina
Laita uuni lämpenemään 150-asteiseksi.

Ruskista lihat ja makkarapalat pienissä erissä öljyn ja voin seoksessa ja lisää pataan. Kuullota vihanneskuutiot samalla pannulla, jolla ruskistit lihat. Lisää ne pataan.

Lisää pataan tomaattipyree, paprikajauhe, chilijauhe, suola, mustapippuri ja laakerinlehti. Sekoita hyvin. 

Lisää joukkoon ihan vähän kuumaa lihalientä. Lisää tarvittaessa lisää lihalientä hauduttamisen aikana.
Muhennos ei saa "uida" lihaliemessä.

Anna padan muhia kolme tuntia 150-asteisessa uunissa. Lisää viimeiseksi suolakurkun palat ja hapankaali pataan. Kuumenna. Tarjoile pörkölt keitettyjen perunoiden kanssa. 







Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Ruskista lihat ja makkarapalat pienissä erissä öljyn ja voin seoksessa ja lisää pataan. Kuullota vihanneskuutiot samalla pannulla, jolla ruskistit lihat. Lisää ne pataan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.