maanantai 12. lokakuuta 2015

Gluteeniton täytekakkupohja


Gluteenittoman suorakaiteen muotoisen täytekakkupohjan (tai kahteen keskikokoiseen rengasvuokaan). 
Täytekakkupohja:
5 munaa
1½dl sokeria
2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri oikein kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon.
Älä vatkaa, vaan kääntele joukkoon varovasti nuolijalla.
Levitä paperoidulle pellille
Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min.
















Yllä on kuva orvokkikakusta, jossa kakkupohja on leikattu kolmeen osaan ja väleissä on eri täytteet; valkosuklaa-vanilja ja mustikka-valkosuklaa. Kakun kostutin sitruunalimpparilla.
Jos teet peltikakun tai kaksi pyöreää kakkua,  tuplaa täytemäärät. 
Valkosuklaa-vanilja:
Ainekset:
2 ½ dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa
130 g valkosuklaata
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen. Levitä kakkupohjan päälle.
Mustikka-valkosuklaa:
Ainekset:
2 ½ dl kuohukermaa
100 g vaniljarahkaa
200 g mustikoita
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka. Soseuta mustikat. Sekoita mustikkasose ja vaniljakreemijauhe täytevaahdon joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.