torstai 25. helmikuuta 2016

Gluteeniton tomaatti-vuohenjuustopiirakka


Tomaatti on ehdoton lempparini, tämän piirakan pinnalle tomaatin seuraksi on lisätty vuohenjuustoa ja pohjalla olevaan tomaattikastikkeeseen pinaattia. Tämän ohjeen sain aikanaan, kun Facebookissa kyselin gluteenitonta piirakkaohjetta. Somesta on paljon iloakin. :) 


Pohja:

125 g maitorahkaa
125 g sulatettua margariinia/voita
2 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta 
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa

Sekoita maitorahka ja margariini keskenään. Lisää seokseen jauhot ja kaurahiutaleet, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä suola.
Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.


Täyte:
375 g tomaattimurskaa
50 g pinaattia pilkottuna
1 keskikokoinen sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä
ripaus pippuria
¼ tl suolaa
ripaus fariinisokeria

Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää pinaatit, sipuli sekä purista sekaan valkosipulinkynnet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 min. Mausta. Keitä tomaattikastiketta vielä pari minuuttia
Kaada tvalmis omaattikastike pohjan päälle.

Pinnalle:
1 pkt vuohenjuustoa
pieni rasia minitomaatteja
hieman merisuolaa, pipppuria ja yrttejä (basilika, oregano tms.)
1 pussi juustoraastetta, käytin emmentalia

Viipaloi vuohenjuusto paloiksi, ja halkaise minitomaatit. Asettele tomaatit ja vuohenjuusto piirakan pinnalle. Ripottele päälle hieman suolaa, pippuria ja yrttejä. Levitä pinnalle juustoraaste.
Paista 200-asteessa n. 20 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.