maanantai 11. huhtikuuta 2016

Gluteenittomat ja sokerittomat muffinssit



Aina toisinaan tuskailen teini-ikäisen tyttäreni ruuan kanssa. Ja päätin kokeilla leivonnaisia, joita ehkäpä hänkin söisi. Käytin leivonnaisiin pieniä kuivakakkuvuoan muotoisia vuokia. Koloon sai kivasti upotettua mansikan. Näistä tuli terveellisiä ja hyvänmakuisia, eikä keittiöni toisella virallisella maistajalla ollut juuri negatiivista sanottavaa. 

1 dl kookosjauhoa
1,5 dl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
3 kypsää banaania
2 1/2 rkl hunajaa
1 tl vaniljajauhetta
1 tl kanelia
30g voita tai kookosöljyä sulatettuna
1/2 dl makeuttamatonta omenasosetta
3 isoa kananmunaa

Tee näin:

Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon hunaja, vanilja, kaneli, voi/kookosöljy, omenasose ja kananmunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kaada jauhoseos banaaniseokseen. Anna taikinan turvota pari minuuttia. Annostele taikina vuokiin ja paista n. 15 min, tai kunnes kypsiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.