lauantai 14. toukokuuta 2016

Raparperipiirakka


Raparperiaika on käsillä, ja raparperipiirakka on suurta herkkuani. Tässä piirakassa on vähän kaikkea. Pohjan päällä on raparperikerros, sitten siellä tällä vaniljarahkaa ja päällimmäisenä murotaikinaa. Nam. Kokeilepa. 
Edelleen pidän Virtasalmen viljatuotteen jauhoista, niitä löytyy ainakin Prisman ja K-ryhmän hyllyiltä. Tulee niin hyviä taikinoita, ettei edes oikein huomaa gluteenitonta syövänsä.


Pellilliseen piirakkaa tarvitset:
 Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
7,5 dl Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
3 dl maitoa
1½ dl voisulaa

Täyte1:
8dl raparperipaloja
1dl sokeria
(jauhettua kanelia, jos pidät mausta)

Täyte2:
1 prk vaniljarahkaa
1 kananmuna

Muruseos:
150 g voita
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl vaaleaa jauhoseosta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito. Sekoita keskenään jauhot ja lisää ne vaahtoon. Lisää lopuksi voisula. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Sekoita raparperitäytteen aineet sekaisin ja levitä pohjan päälle.
Tee rahkaseos, lusikoi sinne tänne piirakan päälle.
Tee muruseos. Nypi sekaisin muruseoksen aineet ja ripottele se päällimmäiseksi

Paista piirakka 175 asteessa noin 30 min. Tarjoile kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Rapsupiirakka on ihan ehdottoman suurimmpia herkkujani niin piirakassa, sopassa kuin hajuvesissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun raparperiä löytäisi jostain hajuvedessäkin. Voisin tykätä. :)

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.