perjantai 20. toukokuuta 2016

Risotto primavera


Olen hulluna italialaiseen ruokaan. Teen perheelle usein pastoja ja pizzaa, mutta risotot ovat minun henkilökohtaista herkkuani.  Parsa-aikaan maistuu risotto primavera.

Ainekset kuudelle

1 1/2 l kana- tai kasvislientä
225 g ohuita parsanvarsia
4 rlk oliiviöljyä
175 g kesäkurpitsaa leikattuna pieniksi paloiksi
225 g herneitä
1 sipuli, pilkottuna
2 valkosipulinkynttä
350 g risottoriisiä
4 kevätsipulia leikattuna pieniksi paloiksi
60 g voita
120 g raastettua parmesanjuustoa
2 rlk silputtua ruohosipulia
2 rlk tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
koristeeksi kevätsipulia

Tee näin:

Leikkaa parsan kantaosat pois ja leikkaa nuput irti. Paloittele varret n. 2,5 cm pituisiksi paloiksi.
Kuumenna 2 rlk öljyä isossa paistinpannussa. Lisää parsa, herneet ja kesäkurpitsa. Hämmentele vihanneksia muutamia minuutteja. Laita vihannekset sivuun hetkeksi.

Kuumenna öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipuli ja kuullota muutama minuutti. Hämmennä sekaan valkosipuli ja kuullota vielä 30 sekuntia.

Vähellä lämpöä, lisää riisi ja sekoita se hyvin. Hämmennä jatkuvasti 2-3 minuuttia. Lisää vähitellen neste sekaan. Lisää lämpöä kunnes neste kuplii. Keitä 20 min tai kunnes riisi on kermamaista.

Hämmennä risottoon ja kypsennetyt kasvikset, sipuliseos ja kevätsipulit. Keitä 2 min hämmentäen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hämmennä sekaan voi, parmesaani, basilika ja ruohosipuli. Ota kattila liedeltä. Siirrä risotto lämmitettyihin tarjoiluastioihin ja koristele kevätsipulilla halutessasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.