lauantai 11. kesäkuuta 2016

Gluteeniton taikapannari



Päätin kokeilla taikapannarin valmistusta gluteenittomana. Some-pannarista löytyy netistä ohjeita ja runsaasti kuvia. Olin utelias ja päätin kokeilla, tuleeko pannariin ihan itsestään kolme kerrosta. Minähän olen vaniljaihminen. Suklaasta en niinkään välitä, mutta vaniljasta sitäkin enemmän. Siksi resepti houkutti. 

Tarvitset
115 g voita
5 dl kevytmaitoa/soijamaitoa
4 isoa kananmunaa eroteltuna
2 ½ dl tomusokeria
¼ tl omenaviinietikkaa
1 ¾ dl vaaleaa jauhoseosta
1/3 vaniljatangon siemenet 

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 165-asteeseen. Vuoraa noin 20 x 20 vuoka leivinpaperilla.
Laita voi ja maito kattilaan lämpenemään. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut.
Vaahdota keltuaiset tomusokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon omenaviinietikka.
Lisää voi-maitoseos keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon vanilja tai vaniljasokeri. Siivöi jauhoseos seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon, sekoita kunnes isommat valkuaiskokkareet ovat hävinneet. Seoksen pintaan tulee jäämään pieniä valkuaiskokkareita.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 min. Kypsä pannari on pinnalta ruskea ja vuokaa heilutellessa se ei hylly paljoa.
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä täysin, siivilöi pinnalle reilusti tomusokeria ja leikkaa pieniksi paloiksi. Tarjoa sellaisenaan tai marjojen kanssa.





Pannari on tavallista pannukakkua paksumpi, mutta sitäkin herkullisempi. 

8 kommenttia:

  1. Teilläkin on ollut pannaripäivä. Minäkin innostuin pannaria tekemään. Oli kyllä hyvää pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo ja hyvä herkku. Maistuu aina lapsille. Ihan parasta siis. :) Rentouttavaa sunnuntaipäivää Outi. <3

      Poista
  2. Apua! Ihana, mutta paistolämpötila puuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on mainittu, ihan työohjeen alkussa: 165-astetta.

      Poista
  3. Pitää kokeilla jossain vaiheessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Tämä oli hyvää. Jonnekin jääkaapista vain katosi. ;)

      Poista
  4. Oottako kokeillut tehdä isompaan vuokaan 2 kertaisella reseptillä? Tuo vuokakoko vaikuttaa kovin pieneltä suhteessa siihen, että herkku sulaa suussa😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seija, itse asiassa en ole kokeillut. Meillä kotona kun on vakituisessa miehityksessä vain 3 henkeä. Siksi juuri tuo annoskoko on meille sopiva. Jos paistat tupla-annoksen, seuraile sitä pannarin "hyllymistä". Tämä kun on aika paksua tavaraa. ;) Mukavaa päivää sinulle!

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...