Siirry pääsisältöön

Gluteeniton taikapannari



Päätin kokeilla taikapannarin valmistusta gluteenittomana. Some-pannarista löytyy netistä ohjeita ja runsaasti kuvia. Olin utelias ja päätin kokeilla, tuleeko pannariin ihan itsestään kolme kerrosta. Minähän olen vaniljaihminen. Suklaasta en niinkään välitä, mutta vaniljasta sitäkin enemmän. Siksi resepti houkutti. 

Tarvitset
115 g voita
5 dl kevytmaitoa/soijamaitoa
4 isoa kananmunaa eroteltuna
2 ½ dl tomusokeria
¼ tl omenaviinietikkaa
1 ¾ dl vaaleaa jauhoseosta
1/3 vaniljatangon siemenet 

Valmistus:

Laita uuni lämpenemään 165-asteeseen. Vuoraa noin 20 x 20 vuoka leivinpaperilla.
Laita voi ja maito kattilaan lämpenemään. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes voi on sulanut.
Vaahdota keltuaiset tomusokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon omenaviinietikka.
Lisää voi-maitoseos keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon vanilja tai vaniljasokeri. Siivöi jauhoseos seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon, sekoita kunnes isommat valkuaiskokkareet ovat hävinneet. Seoksen pintaan tulee jäämään pieniä valkuaiskokkareita.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 min. Kypsä pannari on pinnalta ruskea ja vuokaa heilutellessa se ei hylly paljoa.
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä täysin, siivilöi pinnalle reilusti tomusokeria ja leikkaa pieniksi paloiksi. Tarjoa sellaisenaan tai marjojen kanssa.





Pannari on tavallista pannukakkua paksumpi, mutta sitäkin herkullisempi. 

Kommentit

  1. Teilläkin on ollut pannaripäivä. Minäkin innostuin pannaria tekemään. Oli kyllä hyvää pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo ja hyvä herkku. Maistuu aina lapsille. Ihan parasta siis. :) Rentouttavaa sunnuntaipäivää Outi. <3

      Poista
  2. Apua! Ihana, mutta paistolämpötila puuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se on mainittu, ihan työohjeen alkussa: 165-astetta.

      Poista
  3. Pitää kokeilla jossain vaiheessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Tämä oli hyvää. Jonnekin jääkaapista vain katosi. ;)

      Poista
  4. Oottako kokeillut tehdä isompaan vuokaan 2 kertaisella reseptillä? Tuo vuokakoko vaikuttaa kovin pieneltä suhteessa siihen, että herkku sulaa suussa😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seija, itse asiassa en ole kokeillut. Meillä kotona kun on vakituisessa miehityksessä vain 3 henkeä. Siksi juuri tuo annoskoko on meille sopiva. Jos paistat tupla-annoksen, seuraile sitä pannarin "hyllymistä". Tämä kun on aika paksua tavaraa. ;) Mukavaa päivää sinulle!

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…