tiistai 14. kesäkuuta 2016

Sitruunainen marenkirulla


Tämä on täydellinen maidoton ja gluteeniton kesäpäivän herkku. Sokerin määrään voit itse vaikuttaa sitruunatahnan valmistuksessa. Vaahtoon käytin Plantin kauravispiä. Lemon curd on hyvä tehdä edellisenä päivänä valmiiksi. 

Marenkirulla:
4 valkuaista
1,5 dl sokeria
2 tl Maizena-tärkkelystä
50 g mantelijauhoa
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunamehua
1/2 dl mantelilastuja

Täyte:
2 dl ispautuvaa kaura/soijavalmistetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus sokeria
2 dl lemon curdia

Maidoton lemon curd
1 kananmuna
1 keltuainen
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl hillosokeria
0,5 dl sokeria
2 sitruunan mehu
1 sitruunan kuori

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna seosta, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Kaada seos kannelliseen purkkiin ja annan jäähtyä. Säilytä valmis lemon curd jääkaapissa. 


Kuumenna uuni 175-asteeseen. Levitä pellille leivinpaperi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon mantelijauho, Maizena ja etikka/sitruunamehu. Levitä marenki n. 20 * 30 cm kokoiseksi suorakaiteeksi paperoidulle pellille. Ripottele mantelilastut pinnalle. Paista keskitasolla noin 20 min. Ota marenkipohja pois uunista ja anna jäähtyä. Käännä pohja nurin puhtaalle leivinpaperille. (Niin, että rullatessa mantelipinta jää näkyviin.) Vatkaa soija/kaurakerma vaahdoksi ja lisää sokerit.  Levitä marengillelle lemon curdia ja vaahtoa. Kääri marenki pitkittäin rullaksi leivinpaperin avulla. Laita pakastimeen noin 2 tunnin ajaksi ennen tarjoilua. Koristele rulla ennen tarjoamista kauravispillä, mansikoilla, mantelilastuilla sekä sitruunankuorella. Jos otat rullan mukaan picnicille, ehtii se sulaa syöntivalmiiksi kylmälaukussa. 









3 kommenttia:

  1. Nyt vierähti vesi kielelle! Todella kesäisen raikkaan ja maukkaan näköinen torttu.<3 Hieno blogi sinulla! :)

    lauralaittaaruokaa.blogspot.fi

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.