keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Kermaleivokset Tiinan tapaan


(n. 25 kpl) 
Leivonnassa on käytetty silikonisia normaalikokoisia muffinssimuotteja.

Pohja:
5,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
150 g voita
6 rlk kylmää vettä

Nypi jauhoseos sekaisin voin kanssa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina tuorekelmun sisään ja laita jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:
5 dl kuohukermaa
¼ sitruunan kuoriviipaleita (leikkaa hedelmäliha pois)
1 kanelitanko
1,25 dl ruokosokeria
0,5 rlk vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
8 kpl keltuaisia

Pinnalle:
tomusokeria
kanelia

Mittaa kerma, sitruunankuoriviipaleet ja kanelitanko kattilaan. Kiehauta ja siirrä sivuun. Anna maustua noin 20 min. Poista kuoret ja kanelitanko.

Sekoita jauhoseos sokeriin ja yhdistä keltuaisten kulhossa. Vatkaa keltuaiseos kermaan ja kuumenna, kunnes seos saostuu. Siirrä sivuun ja jäähdytä.

Ota taikina jääkaapista ja muovaa taikinasta pieniä palloja. Paina pallo silikoniseen/metalliseen muottiin. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Täytä leivosmuotit ja paista kermaleivoksia 225-asteissa uunissa noin 15 min tai kunnes leivokset saavat hieman väriä.


Tuprauta leivonnaisten päälle hieman tomusokeria ja kanelia. Tarjoa leivonnaiset kahvikupillisen kera. (Näin marja-aikaan jäähtyneen leivonnaisen voi täyttää myös tuoreilla kotimaisilla marjoilla.) 

1 kommentti:

  1. Näyttää ihanilta nämä leivokset. Tekisi mieli yhtä maistaa vaikka cappucinon kanssa.
    Kivaa keskiviikkoiltaa Tiina <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.