sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Toscanalainen papukeitto


Kävin katsomaassa elokuvan Inferno ja ihastelin lempparikaupunkiani Firenzeä. Leffaa suosittelen lämpimästi. ;)

Toscanassa ruoka ja viini ovat erinomaisia ja joitain reseptejä reissuilta on opeteltu tekemään kotonakin. Yksi niistä on toscanalainen papukeitto.  


4 dl kuivattuja valkoisia papuja
vettä  liotukseen
2 rkl oliiviöljyä
2 porkkanaa
pari lehtisellerin vartta
300 g kurttukaalia
150 g lehtikaalia
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
pala purjoa
2 murskattua valkosipulinkynttä
5 dl vettä tai lihalientä
suolaa, mustapippuria
1/2 - 1 tl timjamia
kourallinen mustia kivettömiä oliiveja
oliiviöljyä

Liota papuja runsaassa kylmässä vedessä 8–10 tuntia.

Kaada liotusvesi pois ja keitä papuja suolalla maustetussa
vedessä noin tunti. Valuta kypsät pavut.

Voit soseuttaa osan pavuista pieneen tilkkaan keitinvettä, jos haluat ruoasta muhennosmaista.

Leikkaa porkkanat viipaleiksi, selleri kuutioiksi, kaali suikaleiksi ja purjo renkaiksi.

Kuumenna oliiviöljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset tomaattisäilykettä ja purjoa lukuun ottamatta. Kuullota viitisen minuuttia.

Lisää säilötyt tomaatit, pavut ja vettä tai lihalientä. Mausta
maun mukaan suolalla, pippurilla ja timjamilla. Hauduta
ruokaa kannen alla puolisen tuntia.

Lisää kypsymisen loppupuolella purjo. Tarkista maku. Lisää keittoon mustia oliiveja ja valuta lopuksi pinnalle runsasti oliiviöljyä. 


1 kommentti:

  1. Pavut ovat mieheni suurta herkkua. Papuja ei tule kovin usein tehtyä meillä, kun tytär on niille kovasti allerginen. Otin tämän reseptin nyt talteen, koska tykkään välillä hemmotella miestä ruoalla ja luulen, että tästä keitosta hän pitäisi kovasti.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.