keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Gluteeniton suklaa-kirsikkakakku



Herkullinen suklaa-kirsikkakakku hurmaa kahvipöydässä. Kakun jouluiset maut sopivat juuri tähän vuodenaikaan. Kakun välistä löytyy nimittäin kirsikkahilloa ja piparkakkukermaa.  Luulisin, että isäkin pitäisi kakusta ensi viikonloppuna. 

Valitse kakkuusi kaupan hillo tai keitä hillo itse. Keitin hillon edellisenä päivänä hillosokeripussin ohjeella. K-marketeissa myydään pakastealtaassa kirsikoita ja muitakin marjoja, joita olen käyttänyt paljonkin tänä syksynä leivontaan. Hillooni lurautin myös puoli desiä kirsikkaviiniä. (Alkoholi haihtui pois keittämisen aikana.)

Kakkuun on käytetty isoa rengasvuokaa (24-26 cm)

Pohja:


100 g voita

100 g tummaa suklaata

2 rkl kaakaojauhetta

4 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl gluuteenitonta jauhoseosta, vaalea (Esim. Jytte)

1 tl kanelia

1.5 tl leivinjauhetta

Täyte

2 dl kirsikkahilloa 

3 dl kuohukermaa

250 g mascarponea

n. 10 kpl Seperin gluteenittomia piparkakkuja murskattuna

1 tl vaniljasokeria

muutama ruokalusikallinen sokeria

Päälle 

piparkakkukermaa, kirsikoita


Kostutus:
kirsikkamehua

Tee näin:



Sulata suklaa, voi ja kaakaojauhe vesihauteessa. Nosta jäähtymään. Sekoita jauhoseos, kaneli ja leivinjauhe keskenään kulhoon. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pingota irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla ja reunat leivinpaperiliuskoilla tai voitele vuoka ja jauhota gluteenittomalla korppujauholla. 

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaaseos ja jauhoseos siivilän läpi seuloen. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Poista leivinpaperisuikaleet. Leikkaa jäähtynyt kakku kahdeksi levyksi. Kostuta kirsikkamehulla. 

Levitä kirsikkahilloa kakkulevyn päälle. 



Vaahdota kerma. Lisää joukkoon mascarpone ja piparkakkumurut, sekoita ja levitä täytteeksi kirsikkahillokerroksen päälle. Nosta toinen kakkulevy täytteen päälle. Levitä kerma-mascarpone-piparkakkuseosta kakun päälle. Koristele kakku kirsikoilla ja suklaarouheellaa.

1 kommentti:

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.