keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Helpot joulutortut


 Eilen paistoin vuoden ensimmäiset joulutortut. Perinteisen luumuhillon tilalla on omenaa ja vaniljaa. Sydäntortuissa on täytteenä paistonkestävää omenamarmeladia ja vaniljakreemijauheesta vispattua kreemiä.

Sydäntorttu on leikattu taikinalevystä piparkakkumuotilla. Torttu kootaan kahdesta sydämestä. Päällimäiseen leikataan kolo (vaikka pienellä piparkakkumuotilla) hilloa ja marmeladia varten. Sydämet liitetään toisiinsa rikkivatkatulla kananmunalla. Kokeile ja ihastu!

 (20 torttua)

Tarvitset:

250 g voita
5½  dl Semperin fin mixiä
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
½ tl ksantaania
1 tl psylliumia

Täyte:
paistokestävää omenamarmeladia
vaniljakreemiä

Voiteluun:
1 kananmuna

Koristeluun:
tomusokeria
  
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Nypi voi ja kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää joukkoon rahka ja kananmuna hyvin sekoittaen. Anna taikinan kovettua viileässä ainakin pari tuntia.

 Ota taikinasta pieni pala kerrallaan ja vaivaa se jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Ripottele taikinan päälle vaaleaa jauhoseosta kaulittaessa. Säilytä taikinaa (siis sitä kuhossa leivontaa odottavaa) kylmässä leipomisen ajan. 

Kaulitse taikinapala noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota levystä piparimuotilla paloja. Voit toki käyttää perinteisiä torttumuotteja. 

Täytä leivonnaiset omenamarmeladilla ja vaniljakreemillä.  Voitele tortut kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 min tai kunnes pinta on kullanruskea. 

Valmiin leivonnaisen voit koritella tomusokerilla.

Vaniljakreemin voi keittää myös itse. 


4 dl kermaa
2 keltuaista
2 rkl hienoa sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
0,5 vaniljatanko (siemenet)


Koverra veitsenkärjellä vaniljatangon siemenet. Sekoita kaikki aineet  paksupohjaisessa kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä paksuksi, ilmavaksi kreemiksi. Vatkaa koko ajan voimakkaasti pohjaa myöten. Jäähdytä kreemi.

11 kommenttia:

  1. Mä niin tykkään tuosta omenamarmeladista, nam.
    Ihania sydäntorttuja olet leiponut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika Outi. Omena on niin hyvää! Ja kiitos sinulle. <3

      Poista
  2. Näyttää niin hyvältä. Mä en vaan tiedä, että onnistuuko multa tuo voitaikinan tekeminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos. Onnistuu varmasti. :) Ja toisaalta, onneksi gluteenittomia taikinoita löytyy jo pakastealtaasta. Aina ei edes ehdi leipoa. <3

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta... täytyy kokeilla, itsetehtyä omenahilloa löytyy. Myös aina tykännyt enemmän omena-kuin luumuhillosta tortuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi. <3 Minäkin pidän enemmän omenahillosta kuin luumuhillosta. :) Mukavaa torstaita sinulle.

      Poista
  4. Kyllä kuulostavat hyviltä. Pitää ottaa resepti talteen, mutta teen sen tavallisella voitaikinalla, kun en gluteenitonta ruokavaliota tarvitse. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä. Omena-vaniljatäyte on superhyvää. Mukavaa päivää Kristiina. :)

      Poista
  5. Kaunis sydäntorttu!
    Varmasti hyvää!😋
    Hyvää torstaita!

    VastaaPoista
  6. Oih minäkin syöksyin tänne viivana. En meinaan tykkää joulutortuista, mutta nämä unelmat maistuisi mullekin. <3 Ihanaa viikonloppua Tiina <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...