tiistai 27. kesäkuuta 2017

Gluteeniton raparperipiiras





























Raparperiaika on parhaimmillaan. Nostan myös muutamia muita hyviä raperperireseptejä 
esiin blogin kätöistä. 
Tässä  kuitenkin helppotekoinen resepti gluteenittomalle piirakalle. Jauhoseoksellakaan ei ole niin väliä, mitä käytät. 


Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
3 raparperinvartta
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Koristeluun:
tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitettu jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Esipaista 200 °C uunissa n. 15 minuuttia.
Leikkaa pestyt raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
Kaada seos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
Jatka kypsentämistä 200 °C:ssa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja hyytynyt.

1 kommentti:

  1. Raparperipiirakka on aina vaan niin herkkua. Juuri nappasin tänään äitin raparperista muutaman varren meille mukaan, niistä voisikin tehdä piirakan.
    Ihanaa tiistaita <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.