maanantai 26. kesäkuuta 2017

Pizzapäivä



Teini oli sitä mieltä, että voisi syödä välillä jotain terveellistä ja minun taas teki mieli jotain epäterveellistä. Omat syömiset ovat olleet pitkään vähän niin ja näin ja paino on pudonnut reilusti. 
Ajattelin tehdä kompromissiratkaisun - pizzan kukkakaalipohjalla. Miehelle jätin kertomatta, että pohja on kukkakaalista ja hänkin söi hyvällä ruokahalulla. Pizza on siis gluteeniton ja myös todella herkullinen. Vaikka omia kättenijälkiä kehun, niin suosittelen kokeilemaan. Tällä reseptillä tuli kaksi isoa pizzaa.

Tomaattikastikkeen keitän aina itse. Resepti löytyy täältä. Kasvispizzassa on tomaattia, tuoretta sipulia sekä mozzarellaa. Toisen pizzan täytteinä on kylmäsavulohi, smetana sekä tomaatti. 

Kukkakaalipizzapohja;

1 iso kukkakaali
100g mantelijauhetta
1 dl parmesanjuustoraastetta
1/2 dl hienonnettua persiljaa
2 kananmunaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl oreganoa
suolaa ja mustapippuria

Pilko kukkakaali pieniksi paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaade vesi pois ja surauta kukkakaali sauvasekoittemella mössöksi. Riko kananmunien rakenne haarukalla. Sekoitakukkakaaliseos ja muut ainekset tasaiseksi. Taputtele massasta kaksi ohutta pohjaa. Paista pizzapohjaa uunissa 200-asteessa noin 25 min. Lisää täytteet ja paista 10 min lisää.


2 kommenttia:

  1. Hitsin hyvältä näyttää. Enpä olisi uskonut, että kukkakaalista pystyy pizzapohjankin tekemään. Kukkakaalia olen riisin korvikkeena itse käyttänyt.
    Ihanaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  2. Kukkakaalipohja on tosi hyvää,aina välillä teen.Olen muuten kokeillut myös piirakan pohjana,toimii hyvin.Omaani lisäsin hieman riisijauhoa,teki siitä mielestäni vieläkin paremman.Ihanan näköinen pizza🍎🍕

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...